Van Ede & Partners Den Haag heeft onlangs een boek uitgegeven waarin cliënten hun ervaringen delen en waarin loopbaancoaches vertellen hoe zij werken. Of iemand aan zijn eerste baan begint of aan het einde van zijn carrière zit en deze op een prettige manier wil afronden, iedereen belandt op een bepaald moment aan bij de vraag: Hoe nu verder? “Die vraag komt een aantal keren in je leven op,’’ weet Maarleveld. Hij is consulent bij Van Ede & Partners en verzorgt samen met consulent Jan-Maarten Bosch de marketing voor de organisatie. Het kantoor staat aan de Klatteweg, nummer 107. Liever noemen ze het kantoor het huis: Een bos fleurige tulpen op tafel in de hal, zitjes en een ovale tafel in de vergaderkamer, kleine persoonlijke eigendommen van iedereen die er werkt op de planken. Cliënten voelen zich hier allereerst welkom.
In deze omgeving praten Maarleveld en Bosch over de loopbaanbegeleiding bij Van Ede. Ze helpen cliënten van alle leeftijden. “Velen tussen 25 en 35 jaar – ‘de jongere’ – die al werkervaring hebben opgedaan, komen op een punt waarbij ze voelen dat ze iets anders willen. Ervaren professionals van 35 tot 55 jaar ‘de volwassene ’- werken toe naar het hoogtepunt van hun loopbaan en lopen ook tegen beperkingen aan. En 55-plussers – de wijze – kijken vaak terug op hun loopbaan en willen deze op een prettige manier afronden ,’’ zet Maarleveld de doelgroepen uiteen. “In elke fase van je loopbaan zijn er redenen om stil te staan bij: Wat wil ik, wat kan ik en hoe pak ik dat aan.’’ Ook begeleiden ze bij Van Ede jongeren die net zijn afgestudeerd en aan hun eerste baan beginnen.
Een team van psychologen en coaches met uiteenlopende arbeidsachtergronden staat klaar om te helpen bij de verschillende vraagstukken. “Wij beginnen met mensen een spiegel voor te houden,’’ zegt Maarleveld. “In de ander zie jij jezelf. Je bekijkt je persoonlijke drive en talenten. Zo ontwikkel je een visie op jezelf. Dat wordt je profiel waarmee je de weg naar buiten vindt. Naar een baan, of je bestemming.’’ Bosch vult aan: “Wij gaan samen op zoek naar die cocktail van drijfveren. Je maakt een geschreven zelfanalyse en gaat op zoek naar periodes waarop je trots bent. Niet om geschiedenis te schrijven, maar in je verleden vind je de antwoorden op vragen van nu.” Het traject gaat diep, is op maat gemaakt en heeft een gemiddelde doorlooptijd van vier tot zes maanden.
Maarleveld geeft in de verhalenbundel voorbeelden van situaties waarmee mensen soms worstelen, hoe de coaches hen uit die wirwar van gevoelens en gedachten laten komen en wat de volgende stap voor de cliënt is. “Die stap hoeft niet direct te worden gezet. Dat mag ook later. Als je maar weet waar je nu staat en wat je dan wilt.’’
Heb je vragen?
Maak een vrijblijvende afspraakHeb je vragen?